onsdag 4 februari 2009

Tillbaka från Val Thorens

Jaha nu är man hemma igen. Är inte så snabb på att blogga men det har varit så himla mycket att göra nu. Men jag måste ju slänga in lite bilder för att visa på hur jävla fint det var. Helt underbart. Tyvärr hann jag inte fota så mycket eftersom vi fick åka med världens bästa bergsguide "Pascal". Han var uppväxt i området och hade HUR mycket kunskaper som helst om berget och skidåkning så man ville ju åka så mycket som möjligt med honom å då kunde jag inte ha kameran med mig. Trots att Val Thorens är en av europas gamla puderhålor och allt blir uppåkt hur snabbt som helst så hittade ändå Pascal oåkta repor i världens finaste snö. I torsdags gjorde vi tex. bara två åk ett offpist åk på förmiddagen å ett på eftermiddagen. Det tog tid att ta sig till reporna och fallhöjden är ju otrolig.


Mt Blanc

Utsikt från någon backe
Toppen på Val Thorens ligger på 3200m över havet så nu får vi se om höghöjdsträningen gav utdelning haha. Bodde gjorde vi på 2300m och det är högt det med. Alla flaskor och liknande blev jätte tjocka och mitt schampo bara for ut ur flaskan när jag skulle duscha första gången. Inte så bra med tanke på att jag inte hade så mycket schampo kvar. Men det var lite kul att se hur saker å ting reagerade på hög höjd. Många av mina medresenärer var lite snurriga och hade ont i huvudet, jag trivdes aldeles utmärkt på den höga höjden. Det är nog meningen att jag ska bo någon stans uppe i bergen. Enda nackdelen var att man blev lite flåsig och snabbt trött när man åkte, det tog tp 4 dagar innan man blev aklimatiserad enligt guiden.


Här bodde vi

Att åka sovbuss var ju lite speciellt eftersom bussen på natten förvandlades till en jätte säng. Sov väl inte så bra när vi åkte ner, men det berodde på att jag fick världens sämsta plats å fick ligga med fötterna + vaderna utanför. På vägen hem krävde jag en bättre plats å sov som en liten bäbis. Men jag kan faktiskt varmt rekomendera att åka med sovbuss, eller med UCPA över huvud taget. Var hur smidigt som helst, å ALLT ingick. Det kom visserligen en överraskning med en höjning på 1000:- av priset tack vare Euron, men det var lite mitt egna fel eftersom jag inte hade läst det finstilta. Det enda dumma var att centret vi bodde på låg en bit från byn så den som nu hade sparat på energi under dagen å ville ta en svängom på byn var tvungen att trska upp för pisten. Så när man kom fram var man så där lagom svettig å mysig :) men man är väl där för att åka skidor ;). Tango räkte gott för mig, och tre piggelin senare (obs på hög höjd) så åkte man jävligt bra skidor med oknäppta pjäxor.

Första ölen på Tango
Nähä nog tjatat, det hände ju såklart en massa på resan men jag orkar inte ta upp allt. Så nu kommer lite kort istället. Fler kommer sen när Ola (som jag utnämde till gruppens fotograf för han hade en så bra kompaktkamera) har skickat sina bilder.

Utsik på väg hem från byn


Observera byn i dalen (Inte Val Thorens)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Häftig resa du verkar varit på! Tack tack. Det värmer, jag håller med & tror detsamma om kilopåläggningen ;)

Anonym sa...

OOoooh underbart fina bilder! :)
Skönt att ni haft det bra och tur med vädret! haha, men lite kul med schampoot, att det flög ur flaskan. Ärligt, det är bra skönt med en bra ledare, det gör mycket...

Apropå din fråga, vet inte om du sett svaret på min, som du ställde. Tyvärr ska jag jobba ikväll, men annars hade jag gärna joinat dig. DU är välkommen på tisdag, då vi drar till stallarna. vi blir några stycken.. :)